A „koptatott elegancia” vonzásában

A „koptatott elegancia” vonzásában

A franciás stílus sava-borsa a koptatott bútor, amelynek segítségével meleg hangulatú lakásbelsőt varázsolhatunk! A romantikus, vidékies jellege miatt kedvelt irányzat elengedhetetlen kelléke az öregbített bútor, amelyek beszerezhetők antikvitás boltokban is, de új, tömör fenyőfából készült bútoraink széles választékában  elérhetők, akár csak egy-egy kisbútorként, akár a teljes otthonát kívánja berendezni.

 

 

A shabby chic stílusú bútoraink jellemzői a visszafogott színek, főként a fehér, a krémszín, a bézs és a szürke számtalan árnyalata. Méltán tett szert ez az irányzat akkora népszerűségre az elmúlt években hiszen segítségével egyszerre nyerhetünk meleg, otthonos, kissé rusztikus, de egyben elegáns enteriőrt. A koptatott elegancia elengedhetetlen kelléke, alapja a tömör fából készült bútor, amely után ha nem akar antikvitás boltokban kutakodni, kínálatunkból egyedi méretben is megrendelheti! Nálunk megtalálhatók a kecses vonalvezetésű szekrények, komódok, sifonérok, íróasztalok, étkezőasztalok, tálalók, könyvszekrények mellett a konzolasztalok, kisasztalkák és fésülködőasztalok is. Ezen bútordarabjaink nem csupán tömörfa alapanyaguk és koptatott, öregbített felületük, hanem elegáns, íves vonalakat mutató és finom részlet kialakítású megjelenésük miatt is megállják a helyüket a provance-i, vagy shabby chic enteriőrökben. A stílus azonban nem mehet a használhatóság rovására, masszív tömör fenyőfa bútoraink praktikusak és kényelmesek is egyben!

Az antik hatás érdekében a francia stílus, a shabby chic és újabban a country chic irányzatok esszenciájaként a visszafogott színű bútorokon alkalmazott koptatott, öregbített jelleg elengedhetetlen, amelyet több festékréteg egymásra vitelével, majd a felső réteg/rétegek bizonyos helyeken való eltávolításával érünk el. A koptatással a bútorok felületének öregedését imitáljuk. A pácok, festékek egyenetlen lecsiszolásával állíthatók elő  a természetes kopás során keletkező világosabb, sötétebb foltok. A munka lényege, hogy eltávolítjuk a felületkezelő anyagot azokról a részekről, ahonnan az évek során már lekopott volna. Ilyenek a bútorok szélei, egymáshoz csatlakozó élei.

koptatott kép polc

Ugyancsak hasonló antikolt hatást érhetünk el a szuvas fafelület imitálásával. Ennek lényege, hogy a bútor felületét különböző vésők, lyukasztók segítségével, kézi erővel kezeljük, majd a lyukak belsejét kiégetjük. Eképpen élvezhetjük az öregbített felület szépségét, a rovarrágta bútorok anyagromlása nélkül, mind a natúrbútorokon, mind a festett felületű berendezési tárgyakon.

Kapcsolódó cikkek:

Véleményed fontos!

Minden mező kötelező

Blog Kereső

Blog Kategóriák

Népszerű cikkek

Címkék