A klasszikus rusztikus - Maienfeld konyha és bútorcsalád

A klasszikus rusztikus - Maienfeld konyha és bútorcsalád

Rusztikus, masszív tömör lucfenyőből készült bútorcsalád. Kiválóan illik country, mediterrán, provance-i, hagyományos enteriörökbe.

capuccino flóderezett felülettel, 3d marással

natúr, méhviasszal kezelt felülettel

A bútorfrontok, hátlapok, fiókaljak tömör fából készülnek, nem csak a bútorok frontrésze, látható részei, bútoraink egyáltalán nem tartalmaznak farostlemezből, illetve laminált faforgácslapból készült részeket.

maienfeld felső szekrény elem

 

Konyhabútorainkat a meglévő elemválasztékhoz igazítva, helyszíni felmérés, tervezés után, egyedi méretben gyártjuk. A konyhabútorzat egyedi tervezése mellett konyha gépészet (sütő, hűtő, mosogatógép, páraelszívó) forgalamzásával és beépítésével, valamint a kapcsolódó villanyszerelés (bekötések, világítás kialakítása, munkalapba rejtett szerelvények kialakítása) is állunk megrendelőink rendelkezésére.

 

anglia antik flóderezett, kontúrozott felülettel

 

A bútorokat nagy méretű, fém rusztikus fogantyúk és ajtónyitók teszik hangsúlyossá.

 

zsanér maienfeld tömörfa konyhaszekrényen

zsanér

bútor fogantyú rusztikus maenfeld konyha

A legtöbb nagy lakberendezési áruház előre csomagolt bútarai, de az egyedileg bútorlapból gyártott termékek is leginkább 1 cm alatti, vagy akörüli anyagvastagságú részekből állnak! Így terhelés hatására könnyen elhajolnak. A mi bútoraink anyagvastagsága 1,8 cm, így jóval stabilabb és egyben súlyosabb bútorok nemritkán 30-40 kg súllyal.

bútorajtó vastagsága

 

 

A bútorcsalád rendelhető natúr viaszolt, lakkozott felületkezeléssel. Különösen ajánljuk ehhez a bútorcsaládunkhoz a kontúrozott, 3D-s felületkialakítástás a szuvas fa imitálást.

 

capuccino flóderezett felület

Bútoraink mentesek mindenféle egészségre ártalmas felületkezelő vegyianyagtól, mivel természetes, nem mérgező színező és kezelőamnyagokat, elsősorban méhviasz használatával történik a végső felület kialakítása. A növényi színező olajok és a méhviasz kombinációja hosszan tartó mézillatot és különleges hangulatot eredményez a lakásban.

A méhviasszal kezelt bútorok természetesek, meghagyják a fa szépségét, nem képeznek rajta maszkszerű bevonatot. A leheletfinom viaszréteg vízlepergető, selymes fényt ad, védi a kezelt felületet a szennyeződésektől és a kiszáradástól – ápolja és szépíti a fát.

 

anglia antik flóderezett felsőszekrény csapolása

szekrény belső

A flóderezés során színezett olajok és méhviasz rétegek kerülnek egymásra.

a fa felületét, több, legalább két réteg színezett növényi olaj és méhviasz egymásra rétegzésével érjük el. Ezen a módon  a fa erezet mentén különféle árnyalatok alakulnak ki,  antikolt, öregbített bútorok hatását is elérhetjük ezzel a megmunkálási móddal. Tulajdonképpen a régies flóderezésnek felel meg az eljárás, ami tulajdonképpen a fa erezetének megfestését jelentette, amikor a faerezet mélység- érzetét különböző színek rétegzésével érjük el. Sajnos ez a szép felületkezelési mód mára szinte teljesen kikopott a magyarországi asztalos gyakorlatból.

 

szekrény belső

Kontúrozott, 3d-s felületkialakítás: az eljárás során a fellágyított fa felszínét annak természetes erezete mentén kiemeljük, hangsúlyozzuk, térhatású felületet alakítunk ki. A fa erezet mentén bordázott, antik hatású felületet képezünk, amely a megnövekedett felület következtében sokkal ellenálóbb, kevésbé sérülékeny felületet képez. Az eljárás különböző eszközök, erezőfésűk és kefék segítségével, kézi erővel történik.

 

3d, kontúrozott, felületmart bútorrészlet

Szúvas fafelület imitálása:  az antik bútorok szúvas felületét utánzó felületkialakítás, amelynek segítségével  élvezhetjük az öregbített felület szépségét, a rovarrágta bútorok anyagromlása nélkül. A felületet különböző vésők, lyukasztók segítségével, kézi erővel kezeljük, majd a lyukak belsejét kiégetjük.

tömörfa munkalap részlet

Kapcsolódó cikkek:

Véleményed fontos!

Minden mező kötelező

Blog Kereső

Blog Kategóriák

Népszerű cikkek

Címkék